(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում կատարվել է Կոտայքի մարզի գյուղական տարածքների սոցիալ-տնտեսաաշխարհագրական վերլուծություն: Քննարկվել են 1831–2015 թթ. մարզի գյուղական բնակչության և բնակավայրերի ձևավորման, շարժընթացի և ժամանակակից վիճակին վերաբերվող հարցեր: Կարևորվել է մարզի գյուղական տարաբնակեցման կառուցվածքում տեղի ունեցած փոփոխություններն՝ ըստ բնակավայրերի մարդաքանակի, բնակչության բնակավայրերի ծովի մակարդակից ունեցած բարձրության բաշխվածության, ինչպես նաև՝ գյուղական բնակավայրերի արտադրական մասնագիտացման և սոցիալ-տնտեսական զարգացման հիմնախնդիրները: