(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում քննարկվում է այգեգործության մասնագիտացված գոտիների ձևավորմանը նպաստող սկզբունքները և գործոնները, լեռնային պտղաբուծության և խաղողագործության զարգացման հնարավորությունները ՀՀ գյուղատնտեսական գոտիներում: Հիմնավորվում են լանջերի, լեռնահովիտների վրա այգեգործության ռացիոնալ տեղաμաշխման և գոտիական մասնագիտացման սոցիալ-տնտեսական և ագրոէկոլոգիական խնդիրները: