(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում փաստական և վիճակագրական տվյալների վերլուծության և ամփոփման հիման վրա տրվել են ՀՀ լեռնային և բարձր լեռնային տարածքներում վերջին երեք տասնամյակների ընթացքում տարաμնակեցման շարժընթացի առկա միտումները, վեր են հանվել դրանց հետ կապված հիմնախնդիրները: Հետազոտությունը կատարվել է մշտական և առկա, գյուղական և քաղաքային բնակչության, գյուղական բնակավայրերի մարդաշատության, ինչպես նաև ըստ բարձրության գոտիների բնակչության տեղաբաշխման կտրվածքով: