(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2017)
Հրաբխային գոտիներում ստորերկրյա ջրերը հիմնականում անմիջականորեն չեն արտացոլվում հեռահար նկարահանումների նյութերում: Հրաբխային շրջաններում կանխագուշակման հիմնական չափանիշները՝ օդատիեզերական լուսանկարների վերլուծմամբ կազմում են ռելիեֆի հատկանիշները: Այսպիսով, օդալուսանկարչական նյութերի օգտագործումը թույլ է տալիս բացահայտել հրաբխաակումուլյատիվ թաղված հովիտները, որոնց հետ կարող են կապված լինեն միջլավային և լավատակ ջրհոսքերը: