(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2017)
Հոդվածում քննարկվում են երեք տարբեր կոնսիստենցիաների և խոնավության կավային գրունտների սահքին դիմադրելու առանձնահատկությունները տարμեր ռեժիմներով փուլային փոփոխվող սահքի լարումների ազդեցության պայմաններում: Փորձնականորեն հիմնավորված է, որ լանջերի կայունության իրական գնահատման համար ընդունված գործող հաշվարկային սխեմաներում համապատասխան ճշգրտումներ մտցնելը շտապ լուծում պահանջող խնդիր է: