(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2017)
Ուսումնասիրվել է հողային պաշարների կառավարումն իրականացնող մարմիններին հողային պաշարների վերաբերյալ համապարփակ տվյալներով, այդ թվում համապատասխան քարտեզներով և տվյալների բազաներով ապահովելու խնդիրը, որն անհնար է լուծել առանց համապատասխան ծրագրային ապահովումների, երկրատեղեկատվական համակարգերի և դրանց համար հիմք ծառայող բազմամասշտաμային քարտեզների: Յուրաքանչյուր պետություն, իր տարածքի չափերից և առանձնահատկություններից ելնելով, սահմանում է բազային քարտեզների մասշտաբների շարքը։ Այդ քարտեզները, որոնք ստեղծվում են միասնական կոորդինատային և բարձունքային համակարգերում, նախատեսված են երկրի առջև ծառացած տարաբնույթ խնդիրների լուծման համար։ Համապատասխան ծրագրային ապահովման փաթեթում հեռահար զոնդավորման նյութերի հետ միասին տեղագրական և կադաստրային քարտեզների կիրառումը թույլ կտա ստանալ խոշոր մասշտաբի բազմաթիվ թեմատիկ խմբերից և շերտերից բաղկացած բազմամասշտաբային քարտեզագրական հիմք: