(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2017)
Հոդվածում քննարկվել է ՀՀ բնակչության միգրացիայի և տարաբնակեցման փոխազդեցության հիմնահարցերը: Մեր կողմից կատարված հաշվարկների հիման վրա ներկայացվել են տարբեր տիպի բնակավայրերի միգրացիայի սալդոյի գործակիցների փոփոխությունները 2002–2015 թթ. ընթացքում: Աշխատանքում լուսաբանվել են ՀՀ տարաբնակեցման համակարգում միգրացիայի ազդեցությամբ տեղի ունեցած կառուցվածքային և տարածքային տեղաշարժերը: Հոդվածում արվել են մի շարք առաջարկություններ միգրացիայի և տարաբնակեցման միջև փոխազդեցության արդյունավետության բարձրացման ուղղությամբ: