(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Ներկայացվող աշխատանքը նվիրված է Հայաստանի Հանրապետության տարածքի գեոդինամիկ փորձադաշտերում դիտարկված երկրաֆիզիկական դաշտերի ապերյոդիկ վարիացիաների և նեոտեկտոնական պրոցեսների կապի վերլուծությանը, որը հնարավորություն է տալիս անջատելու որոշակի ակտիվ զոնաներ, որտեղ դիտարկվում է այդ երկու երևույթների որոշակի ակտիվ սեյսմիկ և հրաբխային զոնաների կորելացիոն կապ: Դաշտերի վարիացիաների ուսումնասիրումը հնարավորություն կտա կանխագուշակելու նման փոփոխությունների պատճառ հանդիսացող հրաբխային և սեյսմիկ պրոցեսները: