(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հասարակական կյանքի տարածքային ձևերի կազմակերպման մեջ առանցքային դեր է կատարում սպասարկման ոլորտը: Իր հերթին սպասարկման ոլորտի զարգացմանը խթանում են մարդու պահանջմունքների բավարարվածությունը: