(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում վիճակագրական տվյալների վերլուծության, ընդհանրացման և ամփոփման հիման վրա տրված է ՀՀ բնակչության թվաքանակի շարժընթացն ըստ սեռի և տարիքային հիմնական խմբերի: 2011 թ. մարդահամարի և 2015 թ. ընթացիկ հաշվառման տվյալների հիման վրա կատարվել է ՀՀ բնակչության տարիքային հիմնական խմբերի և սեռային բաշխվածության վերլուծություն, տարածաշրջանային տարբերությունների և հիմնախնդիրների բացահայտում: