(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում քննարկված են հանքավայրի շուրջ բնապահպանական միջոցառումների իրականացման, վերակուլտիվացման և փակման վճարումների հետ կապված հարցերը: Նշվում է վերջիններիս միջազգային ստանդարտներին համապատասխանեցնելու անհրաժեշտությունը: Անդրադարձ է կատարվել նաև լեռնահանքային ձեռնարկությունների շուրջը սանիտարապաշտպանիչ գոտիների սահմանման և գործունեության պատասխանատվության ապահովագրության խնդիրներին: