(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Աշխատանքում բերված է ապարների ամրության և առաձգականության օրինաչափ փոփոխությունները և փոխադարձ կախվածությունը՝ խոնավության ամբողջ տիրույթում: Բացահայտվել է, որ առավելագույն հիգրոսկոպիկ խոնավության տիրույթում (մինչև W=20%), ամրությունը և առաձգականության մոդուլները կտրուկ նվազում են, այնուհետև՝ մինչև 70% խոնավության սահմաններում նշված պարամետրերի արժեքները կայունանում են, իսկ հետագայում, մինչև 100%, սկսում են աստիճանաբար աճել մոտենալով բացարձակ չոր վիճակի արժեքներին: