(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Աշխատանքը վերաբերվում է քրոմիտային հանքակուտակումների որոնման երկրաբանաերկրաֆիզիկական մոդելների վերլուծությանը: Համեմատվում են հիմնականում որոնողական երկու տիպի ֆիզիկաերկրաբանական մոդելներ՝ առաջինը, երբ քրոմիտային հանքակուտակումներն երկրաֆիզիկական դաշտերում արտահայտվում են ուղղակի անոմալիաների տեսքով և երկրորդ՝ երբ փնտրվող հանքակուտակումներն արտահայտվում են համատեղ իրենց ներփակող ապարների հետ: