(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում տրված է Արարատյան բնատնտեսական շրջանի գյուղական տարածքների, մասնավորապես՝ գյուղական բնակավայրերի և տարաբնակեցման ձևավորման և զարգացման նախադրյալների վերլուծությունը: Քննարկվել են գյուղական տարածքների տարածաշրջանային տարբերությունները և առանձնահատկությունները: Տրվել է բնատնտեսական շրջանում 1926–2015 թթ. ընթացքում գյուղական բնակչության և բնակավայրերի թվի շարժընթացը: Մատնանշվել են բնատնտեսական շրջանի գյուղական տարածքների սոցիալ-տնտեսական ժամանակակից հիմնախնդիրները: