(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում քննարկվում են ՀՀ տարածքի արդյունաբերական պղինձպորֆիրային հանքայնացմամբ հանքային դաշտերը։ Հանքամագմատիկ համակարգի և հանքային դաշտերի կոնցեպտուալ ու համակցված մոդելների կիրառումը թույլ է տալիս կատարելու հանքաերևակումների խոտանում ու առավել հեռանկարայինների ընտրում և ըստ խորության կանխատեսումների իրականացում։