(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում տրվել է գետի անթրոպոգեն ծանրաբեռնվածության բնորոշումը: ՀՀ տարածքի համար առաջին անգամ վերլուծվել և գնահատվել են ՀՀ համեմատաբար խոշոր գետերի անթրոպոգեն ծանրաբեռնվածության աստիճանը: Կատարվել է գետերի խմբավորում՝ թույլ, միջին և ուժեղ, ըստ անթրոպոգեն ծանրաբեռնվածության աստիճանի և կազմվել է ՀՀ գետերի ծանրաբեռնվածության տարածական բաշխման սխեմատիկ քարտեզը: