(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում տրվում է Ռուսաստանում գոյություն ունեցող էկոտուրիզմ, ինքնակազմակերպվող, ակտիվ և սպորտային տուրիզմ հասկացությունները, ներկայացված է ակտիվ տուրիզմի ներկայիս բնութագիրը, ուսումնասիրվում են մի շարք հարցեր կապված դրա, Ուրալի և Պերմի երկրամասի տարածքում ռացիոնալ, տարածքային կազմակերպման վերաբերյալ: