(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Տարաբնակեցման անքակտելի մաս հանդիսացող գյուղական տարածքները համարվում են հասարակության տարածքային կազմակերպման կարևորագույն օղակներից մեկը: Նրանում տեղի ունեցող փոփոխություններն իրենց նշանակալից ազդեցությունն են թողնում հասարակական զարգացման տարբեր գործընթացների վրա: Հոդվածում կատարվել է ՀՀ գյուղական տարաբնակեցման փոփոխությունների ժամանակակից միտումների վերլուծություն և առկա հիմնախնդիրների բացահայտում, մատնանշվել են դրանց լուծման ուղիները: