(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Հոդվածում վերլուծվում են տարբեր ծագումնաբանական տիպերի փուխր բեկորային գոյացությունների մանր հատիկների հատիկաչափական կազմի (առանձին չափամասերի պարունակությունը, դրանց հարաբերակցությունը և այլն), ինչպես նաև քիմիական կազմի և մի շարք երկրաքիմիական գործակիցների տարբերությունները։ Աչքի է ընկնում ստացված տվյալների բարձր տեղեկատվությունը դրանց ձևավորման միջավայրի դինամիկական և կլիմայական պայմանների բացահայտելու համար։