(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Աշխատանքի նպատակն է՝ պարզաբանել և վերլուծել մարզի ֆիզիկաաշխարհագրական պայմանների դերը ջերմային ռեժիմի ձևավորման գործընթացում, բացահայտել և գնահատել օդի ջերմաստիճանի տարածաժամանակային բաշխման օրինաչափությունները: Կոռելյացիոն սերտ կապեր են ստացվել տեղի բացարձակ բարձրութան և օդի ջերմաստիճանի միջև, նաև հողի ու օդի ջերմաստիճանների միջև: Բազմամյա դիտումների ընթացքում մարզում, դիտվում է օդի և հողի ջերմաստիճանի աճման միտում: