(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Ուսումնասիրվել և վերլուծվել են ՀՀ տարածքում սողանքային երևույթների տարածմանը և առաջացմանը վերաբերվող հրատարակված և արխիվային նյութերը: Հաշվի առնելով տվյալ երևույթներին վերաբերվող միջազգային փորձը առաջարկվում է իրականացնել ՀՀ տարածքին բնորոշ սողանքների դասակարգում և շրջանացում, նկատի ունենալով նման աշխատանքների բացակայությունը: