(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Հոդվածում ներկայացված քարտեզը արտացոլում է ՀՀ տարածքի տեկտոնական կառուցվածքի առանձնահատկությունները և զարգացման փուլերը: Քննարկվում են գոյություն ունեցող տեկտոնական քարտեզները, սույն քարտեզի կազմման սկզբունքները: Բնութագրվում են տարածքում առանձնացված տեկտոնական շրջանացման ստորաբաժանումները, ծալքավոր և խզվածքային խախտումները, տեկտոնական բարձրացումներն ու իջույթները, աղային գմբեթները, ինտրուզիվ ֆորմացիաները: Քարտեզում նշված են նաև պլիոցեն-չորրորդական հրաբխային կենտրոնները: