(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Գոլեստանի մարզը մեծ ներուժ ունի էկոտուրիզմի զարգացման համար: Այդ ներուժի օգտագործումը գտնվում է ցածր մակարդակի վրա: Խնդրի լուծման համար անհրաժեշտ է ունենալ էկոտուրիզմի զարգացման ռազմավարություն: Հոդվածում ձեռք բերված արդյունքները կարող են հիմք հանդիսանալ զբոսաշրջության ռազմավարական ծրագրերի մշակման համար, որոնց հիմքում տարածքի բնառեսուրսային ներուժի, հասարակության կարողությունների համալիրային օգտագործումն է, հաշվի առնելով ներկայի և ապագայի շահերը: