(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Հոդվածում հիմնավորվում է Դիլիջան քաղաքի միջազգային դպրոցի շինարարական կառույցների հիմնատակերը ստորերկրյա ջրերով ջրակալումից պաշտպանության համար հորիզոնական փակ օղակաձև դրենաժների կիրառումը: Տեղանքի ջրաերկրաբնական պայմաններին բավարարող անալիտիկ հաշվրակների արդյունքում որոշվել են դրենաժային համակարգերի բոլոր պարամետրերը, որոնց կիրառման և կառուցման նորմերի պահպանման դեպքում դպրոցի տեղամասում կառուցվող շինությունների հիմնատակերը և ստորերկրյա կոմունիկացիաները շահագործման ամբողջ ընթացքում զերծ կմնան ստորերկրյա ջրերով ջրակալումից և ջրածածկումից: