(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Ուժերի հանրահաշվական գումարի եղանակով կատարվել է Լունևսկի կրաքարային հանքավայրի բացահանքի և մակաբացման ապարների լցակույտի կողերի կայունության հաշվարկ: Ստացվել է, որ 15 մ շերտով պոչհանքի մշակված տարածությունը լցնելու համար բավարար է 50° անկյան թեքությունը: Այս դեպքում թափոնակույտի պաշարի կայունության գործակիցը հավասար է 1,32: