(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Լանդշաֆտների գեղագիտական գնահատման հարցում կարևորագույն դեր ունի բնական տարածքային համալիրների դասակարգումը: Գնահատման հիմքում պետք է լինի արտահայտչականությունը: Այլ կերպ ասած առաջնահերթ են լանդշաֆտի այն բաղադրիչները, որոնք գրավիչ են զբոսաշրջության համար՝ ռելիեֆը, ջրային օբյեկտերը, բուսականությունը, նաև մարդածին համալիրները: