(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Հետազոտվող տարածքի օդափոխության գոտու չոր հողերի ֆիլտրման գործակիցը որոշվել է փորձնական հորդառատ հորերի տվյալների հիման վրա: Ստացված տվյալները կարող են օգտագործվել ստորգետնյա ջրերի մակարդակի իջեցման և դրանց հեռացման միջոցառումների մշակման ժամանակ, որոնք անհրաժեշտ են ստորգետնյա վերակառուցման համար, ինչպես նաև տարբեր ֆիլտրացիոն հաշվարկներ կատարելու համար՝ կապված օդափոխության գոտում տարբեր ինժեներական շինությունների նախագծման և կառուցման հետ։