(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Աշխատանքում ներկայացված են ավանդական և արբանյակային մեթոդներով նույնական գեոդեզիական ցանց ստեղծելու արդյունավետության հաշվարկները և աշխատուժի ծախսերի համեմատությունը: Անհրաժեշտ աշխատանքներն իրականացվել են նույն օբյեկտում՝ Երևանի գեոդինամիկական փորձարկման տեղամասում։ Արդյունքում պարզվել է, որ արբանյակային մեթոդով գեոդեզիական ցանցերի ստեղծման գործընթացը 3,59 անգամ ավելի արդյունավետ է, քան ավանդական մեթոդը։ Բացի այդ, թվարկված են արբանյակային մեթոդի այլ հնարավորություններ և դրական հատկանիշներ: