(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Ժամանակակից աշխարհագրությունը, լինելով կառուցողական գիտություններից մեկը, ներքին արտացոլման գործընթացների ուժով մշակում է ընդհանուր գիտական կատեգորիաներ, որոնցից մեկն էլ գեոհամակարգն է։ Այս աշխատությունը վերլուծում է գեոհամակարգ հասկացությունը, դրա էությունը, տալիս է դրա ամբողջական սահմանումը: Այս հիմքի վրա ներկայացվում է գեոհամակարգի դերը տնտեսական համակարգի կայուն զարգացման գործում։