(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2022)
Հոդվածում քննարկվում է Լոռվա դաշտի սևահողերի ստրուկտուրային կազմի փոփոխությունները, որոնք տեղի են ունենում մարդու տնտեսական չհամակարգված գործունեության հետևանքով: Մեր կողմից կատարված դաշտային hետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս, որ չմշակվող սևահողերում ստրուկտուրային տարրերը կայուն են, և հողերն ունեն լավ արտահայտված ստրուկտուրա: Չմշակվող հողերի համեմատ, մշակվող հողերի վարելաշերտում ջրակայուն ագրեգատների քանակությունը բավականին ցածր է, վարելաշերտը զգալիորեն փոշիացած է: