(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Հոդվածում դիտարկվում են աշխարհագրական տեղեկատվական համակարգի (GIS) կիրառման արդյունքները մակերեսի վրա թույլ արտահայտված լինեամենտների և օղակաձև կառուցվածքների բացահայտման համար: Վերջիններիս հայտնաբերումը մեծ նշանակություն ունի տարածքների երկրաբանական կառուցվածքի բազմաթիվ հարցերի պարզաբանման համար։ Ուսումնասիրությունների արդյունքները հնարավորություն են տվել հստակեցնելու տարածքի կառուցվածքային առանձնահատկությունները։