(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Բարձրավանի հանքավայրի երկրաբանական կառուցվածքում հիմնական դերը պատկանում է ստորին և միջին էոցենի հրաբխային նստվածքային գոյացություններին։ Այս ժայռերը անհամապատասխանորեն ծածկված են միջին-վերին միոցենի սալվարդային կոստյումի լավայով և պիրոկլաստիկ գոյացություններով: Մետասոմատիկ ապարները, որոնք սահմանափակվում են միայն ոսկեբերով, լայնորեն տարածված են հանքավայրում: Հոդվածում ներկայացված են նաև երկրաֆիզիկական ուսումնասիրությունների տվյալները, որոնք կատարվել են հանքավայրի կենտրոնական հատվածում։