(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Հայաստանում երկրակեղևի հետազոտման համար կիրառվել է երկրաֆիզիկական մոնիտորինգի մեթոդը, ինչը թույլատրում է իրականացնել տարածաշրջանի հիդրոերկրադինամիկական գործընթացների հսկումը: Մեթոդը հիմնված է հիդրոերկրադինամիկական դիտարկումների վրա, ստորգետնյա ջրերի երկրաքիմիայի հսկման, մագնիսական դաշտի վեկտորի մոդուլով և տարածաշրջանի սեյսմիկ ռեժիմի միջոցով: Ուսումնասիրվել է հիդրոերկրադիմնամիկական գործընթացների բաշխման բնույթը տարածության մեջ և ժամանակի ընթացքում: Սահմանվել է երկրադինամիկական լարվածության տարածաժամանակային բնույթը: