(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Հաշվի առնելով լանջերի կայունության կորուստը, ինչպես նաև սողանքային երևույթների տեսական և փորձարարական ուսումնասիրությունների արդյունքները, դիտարկվում է միկրոօրգանիզմների դերը սողանքային լանջերի հողերի կայունության նվազեցման և սողանքային երևույթների ակտիվացման գործընթացում: