(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Աղստև գետի ավազանի ռելիեֆի թվային մոդելի հիման վրա առաջին անգամ հաշվարկվել են երկրի մակերևույթի մի շարք մորֆոմետրիկ ցուցանիշներ: Նկարագրվել և 1:200000 մասշտաբով քարտեզագրվել են դրանց տարածական տեղաբաշխման առանձնահատկությունները: Ելնելով այն փաստից, որ հարթավայրային գետավազաններում սովորաբար որոշակի փոխկապակցվածություն է նկատվում բացարձակ բարձրությունների և լանջերի թեքության միջև, փորձ է կատարվել տվյալ մորֆոմետրիկ ցուցանիշների միջև փոխադարձ կապ հայտնաբերել նաև լեռնային պայմաններում: