(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Դիտարկվել են Հայաստանի տուրինդուստրիայի համար համեմատաբար նոր ուղղության՝ ագրոտուրիզմի, զարգացման հնարավորությունները և որոշ ասպեկտները: Ագրոտուրիզմի զարգացման առավել էական նախադրյալներն են հանդիսանում՝ բարձր բնառեսուրսային ներուժը, հին պատմամշակութային ժառանգությունը, (հնագիտական, կրոնական, պատմական բնույթի բազմաթիվ տուրօբյեկտներ), ագրոտուրիզմի զարգացման պետական ծրագրերը, ենթակառուցվածքի համակարգի կատարելագործումը և ազգաին խոհանոցի հարուստ ավանդույթները: Նշված նախադրյալների վերլուծությունը թույլ է տալիս եզրակացնել, որ ագրոտուրիզմի զարգացումը մեր երկրում բավականին հեռանկարային է: