(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Լեռնաշենի տարածքում երկրաբանական և երկրաֆիզիկական աշխատանքների համալիրում սուլֆիդային հանքայնացման հեռանկարային տարածքներ բացահայտելու համար կիրառվել է բնական էլեկտրական դաշտի մեթոդը (EF): EF-ի արդյունավետությունը հիմնավորվել է այստեղ ակտիվ ռեդոքս պրոցեսների առկայությամբ: Կազմվել են մի շարք քարտեզագրական նյութեր։ EF-ում ընդգծված են մի շարք անոմալիաներ: Նրանց կապը սուլֆիդային հանքայնացման հետ ապացուցված է ձանձրալի: