(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Հոդվածը վերաբերում է սպիտակահողերի ինժեներաերկրաբանական դասակարգմանը։ Կառուցվածքային կապերի բնույթը դասակարգման սկզբունքներում է՝ սպիտակահողեր՝ կոշտ կառուցվածքային կապերով (ժայռոտ, կիսաքարային հողեր) և սպիտակահողեր՝ առանց կարծր կապերի (ցրված հողեր)։ Սպիտակ հողերի գեոտեխնիկական հետազոտությունների արդյունքներով, բացի դասակարգումից, բերվում են նաև սպիտակահողերի ինժեներական երկրաբանական հատկությունների բնութագրական առանձնահատկությունները (ջերմություն, աղակալում, սոֆոզիա և այլն):