(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Հոդվածում ներկայացված են 2008 և 2010 թվականներին Սյունիքի մարզի Գեզ-Գեզի պղնձի հանքաքարում իրականացված դաշտային աշխատանքների արդյունքները: Դիտարկվել է հանքաքարերի միներալոգիական և երկրաքիմիական առանձնահատկությունները և պղնձի, մոլիբդենի և ոսկու հանքայնացման հարցերը հանքավայրում։ Բացահայտվում է հանքայնացման բաշխման հորիզոնական օրինաչափությունը: Հանքավայրի կենտրոնական հատվածներում առկա են մոլիբդենի և ոսկի-բազմամետաղային հանքայնացումներ, իսկ հյուսիսային և հարավային մասերում առկա են պղնձի հանքայնացումներ: Հանքաքարերի բաղադրության մեջ առկա են միներալների մոլիբդենիտի, խալկոպիրիտ-մոլիբդենիտի, հալկո-պիրիտի, պիրիտ-խալկոպիրիտի, խալկոպիրիտ-հեմատիտի, ոսկի-բազմամետաղային և արսենոպիրիտային միացությունները, որոնք հանդիսանում են պղնձի, մոլիբդենի և ոսկու աղբյուրներ: