(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Օդատիեզերական հետազոտությունների մեթոդները հիմնականում հայտնի են որպես երկրագնդի մակերեսի հեռահար զոնդավորման մեթոդներ։ Ստորերկրյա ջրերի ձևավորման, բաշխման և տեղաշարժի պայմանները որոշելու համար հեռահար զոնդավորման տվյալները վերծանելիս խորհուրդ է տրվում առանձնացնել հետևյալ հիդրոգեոդինամիկական գոտիները. ինտենսիվ ջրի փոխանակման գոտի (վերին հարկ); դժվար ջրի փոխանակման գոտի (միջին հարկ); շատ դժվար ջրի փոխանակման կամ դրա բացակայության գոտի (ներքևի հարկ): Տրված են հրաբխային տարածքներում ստորերկրյա ջրերի նույնականացման համար օգտագործվող հիմնական վերծանման առանձնահատկությունները: