(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Սյունակային հորատման հետախուզության ժամանակ նկատվել է, որ համեմատելով հորատման մեկ մետր արտահոսքի արժեքը՝ անհրաժեշտ է օգտագործել տարբեր նոր տեխնիկական միջոցներ լրացուցիչ ելքի համար: Օգտագործելով ժամանակակից կատակլաստիկ հակադարձ շրջանառության հաստոցներ՝ մենք եզրակացրել ենք, որ այն բերում է բարձր արտադրողականության՝ ելք ստանալու համար: