(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Հոդվածում վերլուծվել են մարդկանց կենսագործունեության տարածա-ժամանակային ու ֆունկցիոնալ կառուցվածքները և ցերեկային ու շաբաթական ցիկլերի միջև փոխադարձ կապերը։ Բացահայտվել են մարդկանց կենսագործունեության որոշ տարածա-ժամանակային կանոններ և առանձնահատկություններ՝ կախված Հայաստանի համայնքների մեծության գործառական տեսակից և տնտեսաաշխարհագրական դիրքից։