(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Փխրուտի հիդրոթերմալ ծագում ունեցող հանքավայրի ուրանի լիթոերկրաքիմիական պսակների ուսումնասիրության արդյունքներով հաստատված է, որ ֆազային քիմիական անալիզի օգնությամբ կարելի է հայտնաբերել ուրանի երկրորդային ցրված պսակները, որոնք չափերով էապես գերազանցում են ռադիոչափական մեթոդով եզրագծված պսակները: Պարզվել է, որ այս երկու մեթոդների համադրումը էապես բարձրացնում է ուրանի հանքավայրերի որոնումների հուսալիությունը՝ հատկապես կույր հանքային մարմինների որոնման դեպքում: