(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Հոդվածում քննարկվում է առանցքային մոլիբդեն-պղինձ-պորֆիրային արդյունաբերական հանքայնացում պարունակող հանքային դաշտը: Մշակված երկրաբանակառուցվածքային, երկրաֆիզիկական և հանքաերկրաքիմիական կոմբինացված մոդելը, որն արտահայտված է գրաֆիկի տեսքով, թույլ է տվել պարզաբանել մի շարք հարցեր. որոշել ծանրության ուժի անոմալիայում տարբեր տիպի հանքայնացումների դիրքը, հանքայնացման հորիզոնական և ուղղաձիգ զոնայականությունը, պղնձի և ոսկու հանքայնացումների հեռանկարային տեղամասերը, տալ հանքայնացման տարածման հեռանկարներն ըստ խորության: