(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Հոդվածում քննարկվում են Գավառ քաղաքի խմելու ջրի մատակարարման համար գործող ջրատար հորիզոնների ներքին խոցելիության գնահատման խնդիրները: Հոդվածում բերված են Սևանի ավազանի արևմտյան մասի հետազոտության մեթոդները, հիդրոերկրաբանական պայմանները, ինչպես նաև ջրատար հորիզոնների ներքին խոցելիությունը հորատանցքերի տվյալների վրա: Պարզվել է, որ ջրային ջրատար հորիզոնը թույլ է պաշտպանված, սակայն սահմանափակ ջրատարը պաշտպանված է: