(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Նոյեմբերյանի տարածաշրջանը չունի քաղցրահամ ջրի պաշարներ։ Այսպիսով, ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ նշված տարածաշրջանում քաղցրահամ ջրի պակասը հնարավոր է ապահովել ակունքային ջրերի առկա մատակարարմամբ, հատկապես՝ Դեբեդ և Կողբ գետերի սուզվող տեռասների ստորգետնյա ջրերով, եթե դրանց առատությունն ու վերահսկողությունը հիմնականում ապահովված է։