(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Ներկայացված են անօդաչու թռչող սարքերի օգտագործման արդյունք-ները հիդրոմետրիկ աշխատանքներ կատարելու համար, օրինակ՝ հուների հետախուզություն, հունային գործընթացների գնահատում, հոսքի արագությունների չափում։ Անօդաչու սարքերի ակտիվ օգտագործումն այնպիսի ոլորտներում, ինչպիսիք են շինարարական, երկրաբանական և գեոդեզիական հետազոտությունները, թույլ են տալիս խոսել ջրաբանական դաշտային աշխատանքներում նոր սարքավորումների ներդրման հեռանկարների մասին: