(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Վերլուծվում են Բելառուսի տարածքի հիդրոլոգիական շրջանացման ճշգրտման անհրաժեշտության մոտեցումները։ Քննարկվում են նախկին ԽՍՀՄ և Բելառուսի տարածքներում հիդրոլոգիական շրջանացման մշակման մեթոդներն ու պատմությունը, հոսքի տարածական բաշխման և փոփոխականության օրինաչափությունները, տարբեր տարաշրջաններում հոսքի գիտական հիմքերը: Առաջարկվում է հիդրոլոգիական շրջանացման տարբերակ, որի հիմքում ընկած է ավազանային, լանդշաֆտային և հիդրոլոգիական սկզբունքները: