(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Իրանական Սունգուն պղինձ-մոլիբդենային հանքավայրի եռաչափ լիթոերկրաքիմիական նմուշարկման արդյունքում մշակված է մետասոմատիկ եզրապսակների ծավալային ուսումնասիրության մեթոդ: Պարզված են այդ մեթոդի որոնողական աշխատանքներում էֆեկտիվ կիրառման ակնհայտ հեռանկարները մետասոմատիկ եզրապսակների հայտնաբերման և նրանց հողմնահարման աստիճանի որոշման գործում` առաձնապես այն տարածքներում, որտեղ հանքային մարմիններ պարունակող արմատական ապարները ծածկված են բնահողով և մակերեսից նմուշարկման ենթակա չեն առանց լեռնահորատանցքային աշխատանքների: