(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Հաշվի առնելով կալիումի բարձր պարունակությամբ տուֆերի մեծ քանակությունը, բաց մշակման և առանց գոտկատեղի արտադրության հնարավորությունը՝ Վանաձորում հնարավոր է կազմակերպել քլոր չկալիումական պարարտանյութերի արտադրություն։ Դիտարկումները ցույց են տվել, որ այս տեսակները որոշ գործընթացներից հետո կարող են օգտագործվել որպես պարարտանյութ՝ առանց շրջակա միջավայրին որևէ էկոլոգիական վնասի։ Դրա համար անհրաժեշտ է ավելի մանրամասն ու համակարգված դիտարկումներ ունենալ ու կազմակերպել արտադրությունը։